week 17 Hellup!

Is het nou echt waar? Zwangerschapsdementie? Als ik deze tekst moet geloven, dan is het redelijk normaal:

“Ongeveer 2/3 van de zwangere vrouwen heeft tijdens de zwangerschap last van warrigheid, vergeetachtigheid en concentratieproblemen. (….) De zwangerschapsdementie wordt veroorzaakt door het hormoon progesteron. Dit hormoon heeft ook invloed op de hersenen. Het deel van de hersenen waar de herinneringen opgeslagen en opgehaald worden kan sterk beïnvloedt worden door progesteron. Ook het reactievermogen kan hier flink last van hebben.”

Waarom nu dit stukje? Wel… hierom:

Afgelopen 3 dagen ‘vergeet’ ik regelmatig wat. Een belangrijke brief bijvoorbeeld van een leerling. Ik zou het formulier op de post doen, maar eenmaal bij de brievenbus gekomen, kan ik het ding NERGENS weer vinden. Ik schaam me rot. Zometeen ligt het ergens op straat of ….. (bedenk hier zelf iets ergs.) Gelukkig lag de brief nog gewoon op school en kon die door mijn collega alsnog gepost worden.

Vandaag 20:00 uur: De schrik slaat me om het hart als ik ‘ineens’ (ben al vanaf 14:00 uur thuis, maar dat terzijde) ontdek dat mijn tas nergens te bekennen is. Nou, Ariena en Tas zijn écht onafscheidelijk, geloof me! Ik kan ‘m niet kwijt zijn; het KAN gewoon niet! Echt niet! Maar als ik mezelf op mijn mobiel bel, hoor ik toch echt niets. Beneden niet, boven niet, buiten niet, in de auto niet! WAAR is dat ding toch? Ben ik ‘m dan vergeten op school?  Ik stond op het punt om in de auto te stappen richting Meeden. Maar dan bedenk ik iets slimmers: ik bel de schoonmaakster op, misschien weet zij meer. En GELUKKIG!!! Ze heeft ‘m gezien op het vertrouwde plekkie in de klas. Pffff……… een hele zorg minder. Waar gaat dit naar toe?

3 reacties op “week 17 Hellup!

Laat een berichtje achter!