dag 5: Seisenbergklamm

Ook deze dag zijn we in de buurt van de camping gebleven omdat daar ook genoeg te doen is. Iets verder dan de Lamprechtshöhle, is de Seisenbergklamm. In de folder stond dat het zeer geschikt voor kinderen was; compleet met speurtocht.

Maarten had al een paar keer, als we zeiden dat we op stap gingen, zitten mokken. Maar toen we deze route liepen langs een leuk riviertje met watervalletjes en rotspartijen, vertelde hij dat hij dit toch wel erg leuk vond. Joost vindt alles een avontuur; hem hoor je niet klagen.  Aan het einde van de 2,5 uur durende prachtige route (en speurtocht) verdienden de jongens een steen van de ‘Geest van de Seisenbergklamm’. Weer een leuke edelsteen erbij voor de groeiende verzameling!

Omdat we vlakbij Lofer bleven, hadden we tijd over om het zwembad van het dorpje te bezoeken. Ook dit zwembad zat bij de Saalachtal card inbegrepen. De camping zelf had geen zwembad, maar dat is niet erg als je het op deze manier kunt doen. Net zoals vorige vakanties in het Zwarte Woud (2016) en Längenfeld (2018), hadden we bewust gezocht naar deze variant van gratis toegang tot gemeentelijke zwembaden. Het bevalt op zich goed, want de zwembaden waren stuk voor stuk TOP! De hit van dit jaar was om met banden door de stroomversnelling (in steenkoud bergwater) te gaan. Later meer hierover.

 

Laat een berichtje achter!